Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

Direkt från nattskiftet

Passet började kl 8 och sedan var vi igång. Några av killarnas ”Senior Fire Fighter”- test har börjat närma sig. Så idag har vi övat inför det
Som Senior Fire fighter ska du kunna leda styrkan IFALL inte Station Officer är på plats. Testet innebär att den blivande Senior Fire Fightern ska uppvisa hur han leder styrkan, och göra det korrekt. Under testet får ingen brandman ta egna initativ utan enbart följa order för att det ska bli lättare för kontrollanterna att se vad den blivande Senior Fire fightern klarar av.
Och idag var det alltså dessa som fick stå i centrum i en kemolycka.
Något som jag vill anmärka är att när de övande (OCH UNDER DET VERKLIGA TESTET) så görs det inte fullt ut med utrustning trots att det finns möjligheter till detta och att det behövs övas . En annan sak som påpekades var att det förmodas och önskas av kontrollanterna att den blivande Senior Fire Fightern ska skrika på personalen om tillfälle ges. detta påvisar tydligen att du är en stark person och vågar säga ifrån ifall någon närmar sig att göra ett misstag.
militäriskt och robotlikt genomförde vi övningen för att i slutet sitta ner och diskutera vad som gick bra och dåligt.
I testet och i övningen skulle vi simulera att vi hade full kemutrustning på oss. Simuleringen är både på test och på övning en jacka knuten runt midjan. Och detta simulerade vi bar på första ingripandet livräddning
…det går alltså inte in i bara PPE Personal Protective Equipment  om det är en livsavgörande åtgärd. Jag vet inte hur det ser ut på alla stationer men på min så kan vi gå vid en kemolycka med bara larmställ… och sedan krävs sanering m.m.
Hur som helst gick det ganska bra för killarna.
och sedare på kvällen bjöds det på tårta. grattis grattis