Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

Nu börjar det likna något.

Sist va det dödstyst i högtalarna. Men detta skift va lite annat.
Passet började lite försiktigt med automat larm på ett hotell (1), för att sedan fortsätta till ett annat automatlarm (2). På nästa larm hade ett tak börja brinna på en villa (3)… ’send Erika to The back’ hör jag hur det ekar i radion när jag höll på att ordna belysning till husets baksida… När jag kommer till baksidan av huset (där det brann lite) ger de mig the huligan (deras favorit verktyg) och säger åt mig att det är min tur att riva tak :D. In action förvaltade jag förtroende fullt godkänt. Faran över och truck Alfa rullade mot stationen :)….
Då ytterligare ett automatlarm avbryter hemfärden, denna gång på XXXX (4) (ett ställe jag läst att man inte borde missa när man är i Brisbane…så … Check på den :D).
Kvällen fortsatte med ytterligare ett automatlarm (5) pga kraftig rökutveckling på en tågststion…. Sedan åt jag och gick å lade mig fort som tusan.
Runt 2.30 tiden ljuder det i klockan igen (6)… Truck alfa anländer först på plats… När jag ser det smygande leendet på en av brandmännen så inser jag att detta är mer än vad dom va vana med också. Det är en ganska stor byggnad som kastar ut eld likt en drake över till andra sidan gatan.

Jag hjälpte till att säkra vatten (ps. Jag kom ihåg att vrida åt bakvänt håll för att få vatten till brandposten 😉 )
Sedan va det bara att börja slita. På med BA och greppa a branch. Jag och Mr Lee hade hand om west side fram till vi fick lov att backa av då taket gav vika. Brandbilar fanns överallt. Statestik på antalet bilar och människor kommer nästa vecka. Lagom till skift byte kl 8 rullade vi tillbaka till stationen där det var en spec rutin för att sanera kläderna (bra där QFRS 😀 ).
Lite från nyheterna i Brisbane
Lite på youtube
Sedan tog C shift helg 🙂 och jag laddar för en weekend i byron bye :). Om jag är lite mör… Jodå.