Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten
HemOm oss

Om oss

Nätverket kvinnor inom räddningstjänsten (KIRtj) är en ideell förening som startades 2011 för att skapa ett forum där man kan finna information om/för kvinnor inom räddningstjänsten med syftet att förbättra förutsättningarna för kvinnorna inom yrket. Föreningen har till ändamål att bevaka och påverka hur kvinnor bemöts inom räddningstjänsten och på så sätt vara med och påverka branschens utveckling. KIRtjs verksamhet bygger på att alla som vill ska få möjlighet att uttrycka sina åsikter och påverka föreningens arbete. KIRtj bedriver frågor som berör verksamheten inom räddningstjänsten. KIRtj leds av en ideellt arbetande styrelse.

Vi är för närvarande cirka 150 medlemmar. Vi har medlemmarna representeras av kvinnliga brandmän som arbetar operativt på heltid och deltid/RIB räddningstjänstpersonal, befäl, administrativ personal och skorstensfejare som kommer från hela Sverige. Vi har stödmedlemmar från Sverige, norden och andra delar av världen. Vi har även öppnat upp för medlemskap för de som går utbildning inom våra olika branscher.

På vår hemsida kan arbetsgivaren finna information om vad man bör tänka på inför en rekrytering av kvinnor inom räddningstjänsten. Med informationen kan man finna lösningar så att man inte ska behöva uppfinna hjulet en gång till. Behöver ni hjälp med frågor eller vill ni att vi kommer till er kontakta oss

KIRtj arbetar för att skapa möjligheter och förutsättningar att utveckla en bra framtid för kvinnor inom räddningstjänsten med lika villkor oavsett kön.  Nätverkets medlemmar är med aktiv på olika aktiviteter runt om i Sverige, norden och i  andra delar av världen från nätverksträffar till konferenser, mässor där vi syns tillsammans med våra samarbetspartner.

KIRtjs arbete

Nätverket har förebild för framtiden. ”Framtidens yrke brandman” KIRtj vill att fler vill söka sig till räddningstjänsten.

Nätverket kan ge information till individen om hur man kan förbereda sig för yrket

 

 

Föreningsinfo

Föreningen bildad: 2011-03-04
Telefon: +46736562025
Email: styrelsen@kirtj.se
Bankgiro: 724-1441
Organisationsnummer: 802458-4560
våra Stadgar