Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

Första skift passet

Tog på mig skjortan som jag strök igår. På med namnbrickan och ’rank’-lapparna. Nära att glömma matlådan, men  glömde träningsskorna istället. Skutt på bussen och sedan var dagen igång på allvar. Min första dag i skiftet… Rättvikskullan från landet med uppdrag att försöka smälta in i Brisbanes största brandstation (kamp place fire department)

Tog mig upp till köket och blev presenterad för skiftet. Klockan slog 8 och arbetspasset var igång. Och det första som händer är automatlarm. Hopp i larmstället samtidigt som Station officer ropar ut vem som sitter i vilken bil. … Tyvärr ingen plats för mig. När de kom tillbaka fick två brandmän lämna stationen. De skulle åka till en annan station för att lämna plats för mig i en bil :).
Sedan bar det iväg för att ta vaccination mot fluinflencan… :/ Ursh!
Idag har det varit det jag skulle säga lagom. En tillsyn (hela skiftet va med)
Kontroll av en ny tunnel.
Brandbilens nivåmätate för skum gick sönder=sitta och titta på när mekaniker fixade nivåmätaren… Och lyset, och bytte filter och däck. Sen lunch (13.30). Sedan bar det i väg på lite automatlarm.
Dagens höjdpunkt??? Det va när jag upptäckte en väldigt bekant flagga i köket precis före skiftbytet… Hur stora är de oddsen?? någon från Rättviks räddningstjänst har varit här före mig :D. undrar vem?