Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

Inspirerade möte med Janine Taylor

Idag var det meningen att jag skulle träffa Michelle (grundaren till QFRS´s kvinnliga brandmanna kalender) och Janine (”reklamansvarig” på QFRS). Det tråkiga för mig va att inte Michelle dök upp :/ (trots att det va hon som faktiskt bestämt tid och plats) … men destomer tid till att höra vilka metoder  QFRS har använt för att utöka antalet kvinnliga brandmän :D. Och det var riktigt lärorikt. Deras syn och värdering till önskad kvalitet framför kvantitet.  Deras ”mål” att nå 150 till 2015 utan att för den delen tumma på kvaliteten. Jag har fått en dvd om hur man borde träna för att klara av jobbet som brandman.  Jag har fått tagit del utav deras tester och deras antagningsprocedur, hur varje brandman får en möjlighet att komma och träna på testet innan…etc
Jag har fått affisher hur de gör sina målinriktade kampanjer för att locka ”rätt” tjejer in i yrket. Jag har fått en massa tips och ideer om vad som är populärt hos barn och ungdomar som kan locka….allt samlat i en liten bag (hoppas att jag får plats med allt :S)
Nu har ett arbete påbörjat att kunna sprida den informationen jag fått till med mig så att mina erfarenheter inte stannar hos mig och redan idag har jag mötts av positiv respons 🙂 . Vilket glädjer mig otroligt mycket 🙂
här är lite bilder från dagens möte