Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

Så här övas det på FLC

Idag har det handlat om Valve Isolutions och Running Fuel Fires…


något som vi i sverige har fått men lååååångt ifrån den utstäckningen som de gör här och med myyyycket mindre teknik. När de skulle gå framåt hade det specifika komandon som talade om vilket håll, vem och hur vi skulle kliva åt olika håll (synd att ni inte kan se det på filmen nedan).

Dagen övningar bjöd på många knep och trix men jag måste då säga att det roligaste idag va när vi lät fuel rinna ut o
ch binna och i två team kontrollera samt kyla ner en bränsletank.  Och nu börjar vissa skilnader visas. De har lite annorlunda (opraktiska slangar+slangkopplingar), de har en pensionsålder på 65 för alla, de har regler hur vi tjejer ska sätta upp håret (ska göras med tre små gummiband på ett speciellt sätt) och i vilken ficka man ska ha handskarna…m.m
.
Ni kan gissa att det är mycket att hålla reda på emellanåt :P. Lägg på lite värme och lägg på en australiensk accent på det så har ni situvationen i ett nötskal… och ni har glömt vattenflaskan i lektionssalen. damit…
Med andra ord har det varit en lärorikdag 😀 ! och imorgon är det all about foam (skum). Min väckarklocka ringer kl 4 i morgon för att jag ska bli upphämtad av Mr Sven Diger och äta frukost tillsammans med the officers.på filmen ser ni mig i orange hjälm vilket indikerar att jag int
e är en del av nybörjargruppen utan är en besökande
brandman. I praktiken innebär det att de inte lär mig hur jag ska göra utan visar hur de gör 🙂 .
film från 2012-03-15
over and out

vika paus