Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

Extinguishers and carfires

Idag hoppade jag in i en ”SMO”-klass…om man nu får kalla det så? Det var i alla fall blivande brandmän. Och de har samma system som polisen i Sverige. De gör ett fys test (som jag ska redovisa mer om så småning om 😉 ) sedan kommer de in på utbildningen och garanterad jobb ifall de klarar utbildningen. Lite avis måste jag nog erkänna att jag är. Så hoppas jag oxå att det kan bli i Sverige.
Hur som …av de 14 som var i gruppen så var 3 tjejer (dvs ca 21 %) …vilket var roligt att se :D.
så vad har jag gjort idag? Richard skrämde upp mig och sa att det skulle vara 800 C men nope… som jag nämnt har jag juh följt första årets ”SMO”:are och det ska jag göra de här 2 första veckorna (av de 3 som de gör). Så idag har vi gått igenom Extinguishers(handbrandsläckare) , theory Fire och Carfires. Det som kan vara lite intressant är att Australien faktiskt har en heeeeel del olika extinguishers och de ha massa olika grundtekniker vid bilbränder som jag har filmat och kommer visa hemma för min brandstation.
over and out