Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

Nätverket Kvinnor Inom Räddningstjänsten på Pride 2017

20170802_153702 foto Mona Hjortzberg
20170802_153801 foto Mona Hjortzberg
2017-08-03
Ny dag på Pride House med KIRtj. Idag är räddningstjänsterna på plats för att belysa uppdragen som görs inom yrket. Uppdragen kan vara vara både fysisk men även psykisk krävande. Hur jobbar räddningstjänsterna för att förebygga och hantera detta? Hur kan de göras på det bästa sättet och vilken erfarenhet har de fått? I seminarium ”Rädda liv med samtal ” får vi veta mer.
Här är mer text från Stockholms pride.org vad seminariumet innehåller, läs här
Kan vi se på när människor försöker att ta sina liv utan att vi försöker stoppa dem? Nej det kan vi aldrig göra. Internationella studier visar att HBTQ-personer är mycket mer utsatta när det gäller risk för självmordsbeteende jämfört med heterosexuella personer. Ju yngre en HBTQ-person är desto större är självmordsrisken. Under det här seminariet vill Storstockholms brandförsvar tillsammans med övriga räddningstjänster i Sverige prata om något svårt, men viktigt. Livsviktigt.
SSBF_logotyp_RGB
2017-08-02
KIRtj på Pride house på seminarium som snart börjar – HBTQ normer och försvar-Hur försvaret har jobbat med dessa frågor och vilka utmaningar som funnits….ska bli intressant och höra hur det har gått.
Lite text från Stockholms pride.org om seminariet läs här..
Hur gick Försvarsmakten på mindre än 20 år från att inte ha en enda öppen HBTQ-person till idag där Överbefälhavaren personligen leder myndighetens Prideparaddel? Vilka är de kvarstående utmaningarna i en myndighet som ska säkerställa en god arbetsmiljö för de anställda och samtidigt förhålla sig till de demokratiska och frihetliga värden den har till uppgift att försvara? Alma Persson, genusforskare vid Linköpings universitet, och Alexandra Larsson, transaktivist och tillika major i Flygvapnet, utforskar Försvarsmaktens HBTQ-resa vad som kan utgöra nästa steg i en organisation som i en orolig omvärld givits allt större fokus
alexandra-larsson foto Bengt Alm