Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

Mickos Down Under / Australien

bonti beach 
Bondi Beach parad  foto Peter Mickos

Peter tog med sig familjen till Sydney i ett år för att arbeta på brandförsvaret i Sydney,- ett utbyte mellan SBFF och FBNSW
Peter är brandman i Södertörn brandförsvarsförbund och för ca ett år sedan tog han och hans familj och packade ihop allt de ägde och tog sig till Australien. De bosatte sig i Cronulla en stadsdel söder om city med tåg, som motsvarar Nynäshamn i storlek. Hans fru hade fått jobb som sjuksköterska på Sutherland Hospital och Peter hade fått jobb inom räddningtjänsten. Han blev först placerad på Station4, Darlinghurst (Kingskross) i centrala Sydney.
sydney+map
Året fylldes med spänning och många erfarenheter allt från kulturskillnaden,löpningar till de olika stationerna i city, de oändliga många automatlarmen per dag, de annorlunda arbetsuppsgifterna vid trafikolyckor än i Sverige, marknader och festivaler, strejken och inte minst ”no worry”.

strejk i Australien strejk i stan foto Peter Mickos

Följ med Peters vardag inom räddningstjänsten i Australien och det han fick var med om under detta år här
Skulle du vilja veta mer hur Peter gick till väga för att få detta utbyte mellan räddningstjänsten i Sverige och Australien, eller om du bara har frågor som du vill ställa till Peter så kan han nås här