Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten
HemSamarbetspartnersSörmlandskustens Räddningstjänst

Sörmlandskustens Räddningstjänst

RTJ_nov07_jpg

Sörmlandskustens räddningstjänst

Sörmlandskustens räddningstjänst arbetar med räddningstjänst och säkerhetsfrågor i Nyköping, Oxelösund, Trosa och Gnestas kommuner. I vår organisation finns bland annat brandmän, brandingenjörer, säkerhetssamordnare, utbildare och brandinspektörer. Några av oss arbetar heltid medan de flesta av oss är brandmän på deltid.

Våra medarbetare

Dygnet runt har 35 medarbetare (brandmän, styrkeledare, insatsledare och räddningschef) jour och beredskap för att hantera större olyckor i vår region.

Dagtid arbetar ca 30 medarbetare bland annat med utbildningar, tillsyner och kommunalt säkerhetsarbete i de fyra kommunerna. Vi planerar verksamheten och övar, tar hand om material och sköter diverse administrativa arbetsuppgifter.

Våra brandstationer

Nyköping

I Nyköping finns vår nybyggda station där medarbetarna arbetar heltid. Brandmännen har jour och finns på stationen dygnet runt. I kommunen finns också en brandstation i Vrena där brandmännen har beredskap på sina ordinarie arbetsplatser eller i hemmet. I Kila, Tystberga och Nävekvarn finns frivilliga räddningsvärn. I Nävekvarn har vi beredskap i form av FiP (Förste insatsperson).

Oxelösund, Trosa och Gnesta

I Oxelösund, Trosa och Gnesta finns brandstationer med brandmän som har beredskap på sina ordinarie arbetsplatser eller i hemmet. I Gåsinge (Gnesta kommun) finns också ett kommunalt frivilligt räddningsvärn.

Industri- och flygplatsräddningstjänst

Industriräddningstjänst finns vid SSAB och Studsvik. Flygplatsräddningstjänst finns vid Skavsta.

Vill du veta mer och ta kontakt?

På vår webbplats finns mer information om oss, lediga jobb och kontaktuppgifter. http://nykoping.se/Kommun–politik/Sakerhet-och-kris/Raddningstjanst/