Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten
HemSamarbetspartnersSödertörns brandförsvarsförbund

Södertörns brandförsvarsförbund

sbff

Södertörns brandförsvarsförbund ansvarar för räddningstjänsten för dig som bor i Botkyrka, Ekerö, Haninge, Huddinge, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Södertälje och Tyresö kommun. Vår räddningscentral, Räddningscentralen Stockholms län, hanterar dessutom larm- och ledning åt Brandkåren Attunda. Vårt mål är att skapa säkerhet och trygghet i samhället. Vår främsta uppgift är därför att förhindra att bränder och andra olyckor inträffar.

Vår verksamhet omfattar:
Ca 540 000 kommuninvånare
Ca 500 anställda
9 heltidsstationer
3 deltidsstationer
9 brandvärn
Larm- och ledningscentral

I vårt förebyggande brandskyddsarbete erbjuder vi bl a olika utbildningar i brandsäkerhet. Vi håller brandkunskapsutbildningar för elever i förskolan och grundskolan och medverkar vid olika evenemang i våra medlemskommuner. Vi arbetar med tillsyn av fastigheter och verksamheter, besiktningar och byggnadslov av olika slag.
Vision
Vår vision är att skapa säkerhet, trygghet och förtroende. I ett tryggt och säkert samhälle inträffar inga olyckor, inga människor skadas och miljön är oförstörd. Vi ska identifiera risker, förhindra olyckor och medverka till att skapa en miljö där människor känner sig trygga.

Vill ni veta mer om Södertörn, gå vidare till deras hemsida här.