Nätverket för kvinnor inom räddningstjänsten
Nätverket Kvinnor inom Räddningstjänsten

glider före kön, mumlar något om en brand…

Det va efter ett litet mail från en Cindy Caulfield (Regional Senior Human Resources Officer) i Australien som jag fick liiiiiite bråttom till Polisstaionen.
Ett intyg som intygar att jag inte har något konstigt i Polisregistret va något de tydligen vill ha…
Jahapp. Det här är juh inget konstigt… Sådan har jag begärt förr. Då skickas det i ett slutet brev hem till din postaddress efter några dagar. Men jag kände att jag inte hade några dagar…. och tid känns också lite bristfälligt nu förtiden. Det va bara att gräva fram mitt pass (körkortet är stulet sedan en tid tillbaka tillsammans med min bil …suck… ps jag har hittat bilen nu 😀  ) och traska till polisstationen.
SÅ…. kliver in… tar en nummerlapp…624 !!! :O
kastar en blick på ”Nu betjänas skylten” …77 :O ! ….aaaaaaaaahhhhhh.  suck.
Det är då…. polisen tittar på mig.
Polisen: Vill du fråga något?..
Jag:  mmmjjjjoooo…jag skulle behöva ett utdrag ur polisregistret på engelska…. för jag ska till Brisbane och göra en sorts praktik på deras brandstation som brandman…
efter det gick det mesta vääääldigt smidigt 😉 .
jag glider före kön… känner mig riktigt dum samtidigt som jag upplyste om att jag hade nr 624 på lappen men tackar inte nej till den hjälpen jag fick.
…tills vi insåg att det bara va Polisen i Kiruna som kunde skriva ut sådana utdrag 🙁 . Tog papperen och fyllde i. Scannade upp all info, pass, betalade och nu sitter jag i lägenheten och väntar på att det borde komma något i brevlådan som jag kan skicka till Cindy.
Det fick helt enkelt ta den tiden det tog. Jag kunde tydligen stressa på det hära mera.
Australien kommer närmre 🙂