Om oss

Nätverket kvinnor inom räddningstjänsten är en förening som startades 2011 för att skapa ett forum där man kan finna information om/för kvinnor inom räddningstjänsten och förbättra förutsättningarna för kvinnorna inom yrket.

Föreningen har till ändamål att bevaka och påverka hur kvinnor bemöts inom räddningstjänsten och på det sättet vara med och påverka branschens utveckling.

Nätverket kvinnor inom räddningstjänsten är en ideell förening som bedriver frågor som berör verksamheten inom räddningstjänsten. Verksamheten bygger på att alla som vill ska få möjlighet att uttrycka sina åsikter och påverka föreningen. Vi arbetar för att skapa möjligheter att utveckla en bra framtid för kvinnor inom räddningstjänsten och lika villkor oavsett kön.

Vi är för närvarande cirka 100 medlemmar. Huvudmedlemmarna representeras av kvinnliga brandmän som arbetar operativt och kommer från hela Sverige. Stödmedlemmar representerar från norden och internationnellt. Föreningen leds av en ideellt arbetande styrelse, som består utav en ordförande, vice ordförande, kassör, sekreterare, 4 ledamot och 2 suppleanter som arbetar operativt som brandman och befäl.

Vår vision är att driva en förening som består av kvinnliga medlemmar inom räddningstjänsten och de som aktivt vill förbättra våra mål inom föreningen i framtiden.

Föreningen mål för verksamhetsår

Förebild för framtiden. ”Framtidens yrke brandman” KIRtj vill att fler vill söka sig till räddningstjänsten. KIRtj kan ge information till individen om hur man kan förbereda sig för yrket.
Pr för föreningen Kvinnor inom räddningstjänsten, vilka är KIRtj och vad arbetar vi för? På vår hemsida ska arbetsgivaren kunna finna information om vad man bör tänka på inför en rekrytering av en kvinnlig brandman. Med informationen kan man finna lösningar så att man inte ska behöva uppfinna hjulet en gång till. Behöver ni hjälp med frågor eller vill ni att vi kommer till er kontakta oss
KIRtjs arbete kommer att var att söka sponsorer för våra kommande nätverksträffar.

Föreningsinfo

Föreningen bildad: 2011-03-04
Telefon ordförande: +46736562025
Email: styrelsen@kirtj.se
Bankgiro: 724-1441
Organisationsnummer: 802458-4560
våra stadgar 2017

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.